Dakkapel

Een dakkapel is een opbouw die op uw dak wordt geplaatst. Hierdoor krijgt u meer licht en ruimte in huis. U heeft de keuze uit een prefab of traditionele dakkapel. Een prefab dakkapel wordt ‘kant-en-klaar’ bij u op het dak geplaatst en een traditionele dakkapel wordt ter plekke gebouwd. Daarnaast kunt u kiezen voor een houten, kunststof of polyester dakkapel. U profiteert van een dakkapel door de:

  • Extra ruimte
  • Hogere verkoopwaarde van uw huis

Het belangrijkste voordeel van een dakkapel is dat u veel extra ruimte en licht in uw huis krijgt. Een donkere rommelzolder verandert binnen een dag in bijvoorbeeld een ruime slaapkamer of werkkamer. Door een dakkapel te laten plaatsen kunt u dus groter wonen, zonder dat u hoeft te verhuizen.

Lichtkoepels

Een lichtkoepel is doorgaans bolvormig en vierkant of rechthoekig, maar een piramidevorm of ronde lichtkoepel komt ook vaak voor.  Daarnaast zijn lichtkoepels helder of opaal. Heldere lichtkoepels zijn transparant en laten meer licht door dan een opale  lichtkoepel van melkglas. Dat verschil is overigens kleiner dan vaak wordt aangenomen. Als een lichtkoepel opaal is dan is deze wel meer warmte werend en er kan niet doorheen gekeken worden. Dit is bij een heldere koepel wel het geval.

Goedkope lichtkoepels worden vooral toegepast op carports, veranda’s en schuurtjes. De isolatiewaarde speelt dan geen rol. Enkelwandige lichtkoepels van acrylaat met AVP opstand zijn dan de oplossing die u zoekt.

Een dubbelwandige lichtkoepel is beschikbaar in acrylaat en polycarbonaat en is de meest verkochte koepel. Dat komt mede doordat een dubbelwandige lichtkoepel in vele uitvoeringen te krijgen is: piramide, bolvormig, heatstop, twee uitvoeringen in polycarbonaat en te combineren met elk type opstand. Door de isolerende werking van de koepel is deze uitermate geschikt voor verblijfsruimtes en bedrijfspanden

Wilt u meer info over dakkapellen of lichtkoepels? Neem dan contact met ons op.

dakkapel

lichtkoepel